Шефовете на ПФК Лудогорец стартираха мащабна антикризистна програма, съобщава сайта на

...
Шефовете на ПФК Лудогорец стартираха мащабна антикризистна програма, съобщава сайта на
Коментари Харесай

Лудогорец стартира антикризисната си програма

Шефовете на ПФК Лудогорец стартираха огромна антикризистна стратегия, оповестява уеб страницата на клуба. Целта е да се понижат отрицателните последици върху Клуба от обществената и икономическа рецесия, която провокира пандемията от ковид. ПФК Лудогорец също е пострадал, защото оперативната активност на Клуба е затруднена, а съществени спонсори стопират краткотрайно заплащания по контракти.

В подтекста на удълженото до 13 май изключително състояние управлението взе решение да разпусне футболистите от представителния тим за извършване рекомендациите на Националния спешен щаб и Медицинската комисия към БФС за запазване здравето на чиновниците, както и на техните фамилии.  Играчите ще имат право да пътуват до родните си места. Точната дата на завръщането им ще бъде избрана откакто стане ясна програмата и методът на довеждане докрай на шампионата. Те ще се готвят по самостоятелни проекти.

Вчера футболисти, треньори и мениджърски екип, без изключение, демонстрираха съпричастност към Клуба и си редуцираха заплатите с 30%, с което помогнаха напъните на управлението да резервира структурата без да има понижения на заплати и съкращения в администрацията, помощния личен състав и детско-юношеската академия.

Като част от антикризистната стратегия ПФК Лудогорец планира предварителен лагер в България след довеждане докрай на шампионата. Съобразно методът на привършване на шампионата, треньорският щаб ще направи проект, с цел да бъде подготвен тимът за евроучастието си.

На този стадий управлението има намерение да се оправи с рецесията с опциите на бюджета на Клуба, защото притежателите Кирил и Георги Домусчиеви са ангажирани с превъзмогване на следствията на рецесията върху главните им бизнеси. Допълнителна тяхна помощ би нарушила и финансовия феърплей.

Ръководството на ПФК Лудогорец благодари на футболистите и треньорите за партньорското отношение и проявената грижа за бъдещето  на Клуба.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР